Reima Pensalan kunnia vrt. kansalaisten oikeusturva

"On häpäisevää väittää minun olevan yhteistyössä Jyrki Kataisen ja EU:n komission kanssa", sanoo Poliisihallituksen ylitarkastaja Reima Pensala.

 

Poliisihallituksen asehallinnon ylitarkastaja Reima Pensala on lukemattomien rikosilmoitusten mies. Erityisesti hän on aiheettomien, jopa väärien rikosilmoitusten mies. Esimerkiksi Turussa on kolme yhtiötä jo kolmatta kertaa esitutkinnassa täsmälleen samasta, kohta viisi vuotta vanhasta asiasta, joka on jo kaksi kertaa kaatunut omaan mahdottomuuteensa. Koska Reima Pensala ei voi olla väärässä, kansalaisten piina jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Poliisin terroria vastaan ei kansalaisella ole Suomessa oikeusturvaa, eikä sanaa "kohtuullisuus" löydy Pohan asehallinnon käsikirjasta.

Omasta kunniastaan tämä julkisuudessa viihtyvä ylitarkastaja on tarkka. Reima Pensala jätti 31.1.2016 rikosilmoituksen tästä facebook-kirjoituksesta:

"Kokoomuksen Katainen ja esikuntapäällikkönsä Romakkaniemi apureinaan Mika Lehtonen ja Reima Pensala ajavat asedirektiiviä Brysselissä."

Mika Lehtonen on Poliisihallituksen asehallinnon päällikkö ja Reima Pensalan esimies.

Ylitarkastaja Reima Pensala kiistää jyrkästi olevansa Jyrki Kataisen yhteistyökumppani. Pensalan  ratkiriemukasta tekstiä on pakko lainata pidemmälti:

"Pidän kirjoitusta valheellisena, koska en tunne tai edes ole milloinkaan tavannut tai ollut yhteydessä Jyrki Kataisen tai Juho Romakkaniemen kanssa, enkä ole ajanut asedirektiiviä Brysselissä. Pidän kirjoitusta loukkaavana, koska siinä esitetään valheellisia seikkoja, joilla väitetään minun tehneen ja tekevän EU:n komission esittämän asedirektiivin muutosesityksen voimaan saattamiseksi EU:ssa".

"[K]irjoitus aiheuttaa minulle vahinkoa tehtävissäni Poliisihallituksen asehallinnossa, jossa kirjoitus on omiaan saattamaan minua virkatoimissani epäuskottavaan, jopa virkamiehenä häpeälliseen valoon ja minut siten halveksunnan kohteeksi niin esimiesteni, työyhteisön tai kansalaisten silmissä".

"[K]irjoitus aiheuttaa minulle kärsimystä, koska se väittää minun osallistuvan toimintaan, johon en osallistu. [NN:n] aikaisempi perätön kirjoittelu on aiheuttanut minulle terveyteen liittyviä haittoja".

"Katson, että [NN] syyllistyy kirjoituksessaan kunnianloukkaukseen, koska esittää minusta valheellisen tiedon, joka on omiaan aiheuttamaan minulle haittaa ja kärsimystä ja saattamaan minut halveksunnan kohteeksi ja jota ei jo pelkän väitteen perättömyyden vuoksi voi pitää hyväksyttävänä arvosteluna minua kohtaan julkisessa virassa". 1)

Kerrassaan upeaa, että epäilyskin osallisuudesta EU:n komission asedirektiivin edistämiseen koetaan myös Poliisihallituksen asehallinnossa äärimmäisen häpeällisenä asiana. Niin häpeällisenä, että esimiehet ja työyhteisökin halveksivat.

Kansalaisjärjestöissä tämä olisi selvä asia. Komission vaatimus asedirektiivin muuttamiseksi on häpeällinen hyökkäys eurooppalaisia vastaan. Olisi törkeä kunnianloukkaus väittää - vastoin tosiasioita - jonkun ampujien järjestön edustajan osallistuvan komission asian edistämiseen. Niin säädyttömiä ovat komission vaatimukset.

Valitettavasti en usko Pohan asehallinnossa esiintyvän Pensalan maalailemaa kunniantuntoa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron valtakaudella (2008 - 2015) Pohan asehallinnosta muodostui tärkein ampuma-aseita koskevan disinformaation lähde Suomessa. AH:n edustajat syöttävät medialle ilmeisen harkitusti tuulesta temmattuja väitteitä ampuma-aseista, luodakseen asehysteriaa. Väitän sen tapahtuneen Paateron tieten ja hyväksynnällä, koska tämä oli myös Paateron linja. Eikä Pohan kaltaisessa organisaatiossa yksi osasto voi hulttioitua AH:n tasolle ilman esimiehen tukea.

AH:n valheiden klassikko on Mika Lehtosen ja Reima Pensalan Turun Sanomille deaktivoiduista aseista syöttämä haastattelu (TS 29.4.2011). Erityisesti Pensala antoi ymmärtää aseseppien aivan rutiininomaisesti ja massamitassa muuntavan deaktivoituja aseita takaisin toimintakuntoiseksi. Siis luvanvaraisen ammatin harjoittajat tehtailisivat törkeitä ampuma-aserikoksia. Tuota ja muuta AH:n vedätystä mediassa ja medialle olen käsitellyt useissa artikkeleissa ja blogeissani, joista yksi löytyy alla olevasta linkistä. 2)

Kun verrataan näitä Pensalan valheita niihin valheisiin joilla EU:n komissio perustelee asedirektiivin muutosvaatimuksiaan, niin "sama kaiku on askeltn / kyllä vaistomme tuntee sen ---" Ei ole mikään ihme, vaan loogista, että AH:ta yleensä ja Pensalaa erityisesti epäillään avunannosta komissiolle.

Kunniansa perään haukkuminen ei Pensalalta onnistunut. Helsingin poliisilaitoksella tehtiin nopeasti päätös jättää esitutkinta suorittamatta.

 

Ikiliikkuja: kolme esitutkintaa samasta asiasta

Tiedossani ei ole, onko ylitarkastaja Reima Pensala tehnyt muita rikosilmoituksia kunniansa vuoksi. Sen sijaan tiedossani on valtava määrä Pensalan tekemiä kunniattomia rikosilmoituksia, joilla hän terrorisoi kansalaisia.

Kuuluisa starttiasesota on kokonaisuudessaan Reima Pensalan aikaansaannos. Sen huikeimmat näytelmät näytellään Turussa ja Tuusulassa.

Pensala aloitti starttiasesodan keväällä 2012 rikosilmoituksella kolmesta turkulaisesta liikkeestä, jotka myivät starttipistooleita, mitä Pensala väitti ampuma-aserikokseksi. Pensalan mielestä starttiaseet olivat v. 2011 muuttuneet luvanvaraisiksi. Turun poliisi totesi nopeasti, etteivät paukkuaseet mitään lupia tarvitse. Se sai tuolloin tukea myös AH:sta, jonka ylitarkastaja Jussi Kytösaari ilmoitti, etteivät starttiaseet edelleenkään tarvitse lupia. Kytösaari on sittemmin "unohtanut" tämän lausuntonsa, kuten muutkin samanlaiset lausuntonsa. Epäilen tunnetusti arrogantin Pensalan aktiivisesti edistäneen Kytösaaren "unohtamista", vaikkeivät herrat tätä myönnäkään.

Turun poliisi lopetti tutkinnan "ei rikosta" perusteella. Joten Pensala teki syksyllä 2012 kaikista kolmesta uuden rikosilmoituksen. Täsmälleen samoista esineistä, täsmälleen samalla tarinalla. Turun poliisi ei enää uskaltanut jättää asiaa sikseen, vaikka ilmiselvästi aiheeton tutkinta närästi.

Syyttäjä innostui nostamaan syytteet törkeistä ampuma-aserikoksista, kunnes hänelle selvisi myös AH:n pitäneen vielä keväällä 2012 starttiaseita lupavapaina. Syyttäjä peruutti syytteet, koska liikkeenharjoittajat eivät tietenkään voineet mieltää luvanvaraiseksi sellaista, mitä lupaviranomainen piti lupavapaana.

Joten syksyllä 2015 Reima Pensala teki uuden rikosilmoituksen samoista turkulaisliikkeistä. Täsmälleen samoista v. 2011/12 maahan tuoduista esineistä, samalla tarinalla. Paikallispoliisi oli suhtautunut vihamielisesti Pensalan ristiretkeen muuallakin kuin Turussa, jopa kieltäytynyt tutkimasta "Pensalan erikoisia", kuten poliisit niitä nimittävät. Pensala teki rikosilmoituksen Tullille Turkuun, jossa tutkinnanjohtaja Jussi Gustafsson oli riittävän vastuuton, ja aloitti esitutkinnan.3)

Siis kolmas esitutkinta tasan samasta asiasta. Turkulaiset ovat olleet nyt neljä vuotta Pensalan terrorin alla. Koska ylitarkastaja Reima Pensala, tuo omasta kunniastaan tarkka mies, ei omasta mielestään voi olla väärässä, saavat kansalaiset kärsiä. Ei heistä ole väliä.

 

Pensala, Tulli ja Terä-Asekeskus

Reima Pensala oli jo aiemmin todennut Tullin käteväksi juoksupojaksi. Siellä on ilmeisesti joutilaana paljon yksinkertaista, mutta tarmokasta väkeä, vailla moraalisia estoja. Tuusulalaisen Terä-Asekeskuksen starttipistooleista hän teki rikosilmoituksen heti suoraan Tullille, syksyllä 2012. Hän oli tullut ovelammaksi koettunaan poliisin vastarintaa Turussa.

Tuusulassa Pensalalle kävi yhtä nolosti kuin Turussa. Syyttäjä innostui ensin syyttämään, mutta kun hänelle kirkastui Pohan asehallinnon kaksinaamaisuus, syytteet peruutettiin. Terrori kuitenkin jatkuu.

Tulli ryhtyi pysäyttämään kaikki Terä-Asekeskukselle tulossa olevat lähetykset. Kaikki otetiin tarkastukseen. Muutamasta koristemiekasta Tulli käynnisti esitutkinnan väittäen niitä lain vastaisiksi. Koska Tulli itse oli aiemmin seitsemän (7) vuoden ajan hyväksynyt niiden maahantuonnin, syyttäjä paiskasi syyttämättäjättämispäätöksellä.

Tullin Terä-Asekeskus -vastaava, tutkinnanjohtaja Juha Havumäki ei lannistunut, vaan käynnistää yhä uusia esitutkintoja erilaisista TAK:lle tulossa olevista koriste-esineistä. Hän pyytää niistä lausunnon Pohan asehallinnolta, jossa, käsikirjoituksen mukaisesti, kaikki todetaan hirmuisen vaarallisiksi ja kielletyiksi teräaseiksi. Lausunnot annetaan valokuvien perusteella, esineitä näkemättä ja koskematta. Lausunnon antaja ei siis tiedä, onko kyseisen esineen "terä" edes sellaista metallia, johon yleensä pystyisi leikkaavan terän tekemään. Viimeisin näkemäni lausunto, parin kuukauden takaa, koskee tuotetta jota on tuotu maahan Tullin tieten ja hyväksynnällä 14 vuotta. Yhtäkkiä niiden tuontia keksittiin väittää rikolliseksi ---

Lyhyemmin sanoen, Reima Pensala, asehallinto ja Tulli ovat löytäneet syyllisen. Nyt syylliselle pitää hinnalla ja keinolla millä hyvänsä löytää rikos. Myös Terä-Asekeskus on Pensalan ja Tullin terrorin alla jo neljättä vuotta. .

 

"Pensalan erikoiset" tulevat kalliiksi

Viimeisin "Pensalan erikoinen" on kolmen viikon takaa. Pensalan vaatimuksesta paikallispoliisi takavarikoi konekiväärin ja aloitti esitutkinnan ampuma-aserikoksesta. Konekivääri on kuitenkin deaktivoitu ja poliisi on sen dekoaseeksi hyväksynyt, mistä on kirjallinen todistus. Ampuma-aserikos on rikos vain tahallisena tekona, eikä kukaan voi syyllistyä tahalliseen rikokseen pitämällä kotonaan esinettä, jonka lupaviranomainen on lupavapaaksi hyväksynyt. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

Juttu on mahdoton, joten esitutkinta jatkuu. Reima Pensala on löytänyt syyllisen, jolle on keksittävä rikos, koska Reima Pensala ei voi olla väärässä. Rikoksen sepittämiseen on valjastettu myös KRP:n rikoslaboratorio.

Suurta, ellei peräti suurinta osaa Pensalan rikosilmoituksista on perusteltua epäillä vääriksi ilmiannoiksi. Rikoslain 15:6 mukaisiksi rikoksiksi, joista maksimirangaistus on kolme vuotta vankeutta. Hänen uhrinsa ovat joutuneet aiheetta pakkokeinojen kohteeksi ja syytteen vaaraan, jopa syytteeseen, joten rikokset ovat täyttyneet. Turun tapauksessa ainakin toinen ja kolmas rikosilmoitus ovat ilmeisen vääriä. Olisi jo aika, että Pensalan uhrit alkavat tehdä hänestä rikosilmoituksia.

Pensalan touhut ovat lisäksi tulleet tavattoman kalliiksi sekä yhteiskunnalle, että hänen uhreilleen. Resurssipulaan vedoten poliisi jättää kansalaisiin kohdistuneet todelliset rikokset tutkimatta, mutta samaan aikaan sen keskushallinnon ylitarkastaja pitää koko ajan ison joukon poliiseja, Tullin tutkijoita, syyttäjiä ja tuomareita sidottuna täysin järjettömiin rikosjuttuihin. Muka-juttuihin Olisi jo korkea aika Poliisihallituksen ylimmän johdon puuttua "Pensalan erikoisiin".

LÄHTEITÄ:

1) Reima Pensalan 31.1.2016 jättämä rikosilmoitus 5500/R/12524/16

2) " Starttiaseet ja Pohan rikokset, osa 3: valehtelu medialle" (12.01.2015) http://www.mikkoniskasaari.fi/node/203

3) Perusteellisempi selostus Pensalan ja Tullin terrorista turkulaisia liikkeitä vastaan: ASE-lehti 2/2016. http://www.mikkoniskasaari.fi/node/226