Persujen ”sananvapaus” mallia Maria Asunta

Persujen sananvapaus kattaa vain heidät itsensä. Persujen arvosteleminen on heidän mielestään rikos.

Poliisilta tuli taannoin postia. Poikkeuksellisesti mukavaa postia. Tutkinnanjohtaja oli todennut persutoimittaja Maria Asunnan rikosilmoituksen aiheettomaksi: ”Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, esitutkintaa ei toimiteta. Tutkinta päätetty.” 1)

Maria Asunta on persujen verkkolehden Suomen Uutisten vakioavustaja, hän tekee persuille propagandavideoita ja hän on persujen kuntavaaliehdokas.

Asunta on myös suuruhriutuja. Hän rypee julkisesti, koko some raikuen itsesäälissä jos hänen tekemisiään arvostellaan. Asunta nälvii ja pilkkaa muita, mutta julistaa rikokseksi hänen omien journalististen tuotostensa arvostelun.

Maria Asunta on siis tyypillinen halla-aholainen persu.

Persujen ilmastohuijaus

Maaliskuun 2020 päätteeksi Asunta julkaisi SU:ssa artikkelin ”Lastensuojelu vei lapset ilman järkisyytä”. Artikkelissa annettiin ymmärtää jo väliotsikossa, että ”Kiista ilmastoahdistuksesta käynnisti prosessin”: ”Läheinen oli puhunut äidin pienelle lapselle ilmastotietoisuuteen liittyvistä asioista, mihin äiti oli puuttunut ja rajannut lapsen kannalta ahdistavaa keskustelua. Aiheesta oli tullut riitaa ja kiistakumppani oli suutuksissaan ilmoittanut asiasta lastensuojeluun.” 2)

Tästä persujen somejalkaväki riehaantui: ”Vihervasemmistolaista terroria, kun äiti kieltää puhumasta lapselleen ilmastoasioista, niin kielletty puhuja menee tekemään lastensuojeluilmoituksen ja viranomaiset hakevat lapset pois.” (Persuaktiivi Markku Laitinen fb-sivullaan 1.4.2020).
Persujen vihapropagandan ydin on: kaikki on ”vihervasemmiston” vika. Jos Maahan törmäisi asteroidi, sekin olisi ”vihervasemmiston” vika.

Jussi Halla-aho oli pari kuukautta aikaisemmin järkyttänyt ihailijakuntaansa myöntämällä ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen tosiasiaksi: ”Perussuomalaiset hyväksyvät sen lähtökohdan, että ilmasto lämpenee, ja että tämä liittyy ihmisen toimintaan. Me hyväksymme myös sen, että Suomen tulee tehdä oma osuutensa.” 3)

Tämä oli paha paikka monille persujen kannattajille, joilla ilmastonmuutoksen kieltäminen on identiteettipolitiikkansa ydintä.

Persuilla onkin kaksoisstrategia ilmastokysymyksen käsittelyyn. Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kieltäminen on suunnilleen yhtä vatipäistä kuin kreationismi – millä tosin tunnetusti on persueliitissä vankka kannatus – ja se on siten este tulla otetuksi vähääkään vakavasti esimerkiksi hallitusneuvotteluissa. Niinpä persueliitti myöntää ongelman todeksi, mutta vastustaa raivokkaasti jokaista toimenpidettä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Se on harvinaisen puhdasta ”meidän jälkeemme vedenpaisumus” -politiikkaa.

Tätä strategiaa toteutti myös Maria Asunnan artikkeli.

”Olisi ykkösluokan skandaali, jos jonkun lapset otettaisiin huostaan siksi, ettei äiti halua heille puhuttavan ilmastonmuutoksesta. Ykkösluokan skandaali vaatii myös ykkösluokan todisteet, mutta Maria Asunnalla ei ole tarjota edes kakkoslaatua”, kommentoin Asunnan artikkelia blogissani. Asunnan väite jäi puolueensa heikkolahjaisimpia kannattajia kosiskelevaksi heitoksi.

Julkaisin ”Näin persut huijaavat ilmastonmuutoksella” -blogini 3.4.2020 http://www.mikkoniskasaari.fi/node/279

Se näköjään iski persuja todella arkaan paikkaan. Facebook-sivullani roikkui ruikuttamassa muutaman päivän keskeinen persueliitti, Jussi Halla-ahosta ja Matias Turkkilasta lähtien. Oma lukunsa oli tekstejä konekiväärin nopeudella sivulleni suoltanut ja tukijoukkojaan paikalle mobilisoinut Maria Asunta. ”Haista Niskasaari paska” oli hänen ”argumenttejaan”, joita siirsin kuormakaupalla sivultani bittiavaruuteen.

Nolo rikosilmoitus

Persuhyökkäys laantui aikanaan, mutta Maria Asunnan viha ja itsesääli ei. Tammikuun 25. päivä tänä vuonna, siis liki 10 kuukautta myöhemmin hän jätti poliisille rikosilmoituksen, jonka koko sisältö poliisin mukaan on tässä:

”Maria Asunta pyytää tutkimaan onko Mikko Niskasaari syyllistynyt kunnianloukkaukseen internet-kirjoituksissaan.
Asunta kokee, että toimittaja Mikko Niskasaari olisi loukannut Asunnan kunniaa siten, että on kutsunut omassa kirjoituksissaan Asuntaa valehtelijaksi. Niskasaari on myös kyseenalaistanut Asunnan kirjoituksen asiasisällön ja linkin ilmastonmuutokseen. Tätä Asunta pitää kohtuuttomana maalittamisena ja Asunnan mustamaalaamisena.
Asunnan mukaan Niskasaaren kirjoitusten sisältö on sellainen, joka vaikeuttaa Asunnan toimintaa uskottavana toimittajan alan piireissä.”

Blogistani ja rikoslain 24:9 pykälästä näkee, miten myötähäpeää herättävän nolo Asunnan rikosilmoitus on. Poliisikin jätti sen sikseen.

Kerrassaan söpöä on ”maalittaminen”. Jokainen persu kiljuu pitkin somea ”minua maalitetaan” aina, kun hänen puuhiansa arvostellaan. Käytösmalli on niin yhtenäinen, niin säännönmukainen, että arvelen puoluetoimiston kouluttavan väkeään reagoimaan näin. Joskus vuosia sitten tapasin piruilla ”taistelevia vegaaneja” Suomen nopeimmiksi ja ahkerimmiksi uhriutujiksi, mutta persut ottivat sen paikan jo ajat sitten.

Hiljainen hetki kannattaa viettää sen äärellä, että Asunta pitää rikoksena hänen kirjoituksensa kyseenalaistamista. Nyt ollaan persujen sananvapauskäsityksen ytimessä.

Persut vastustavat systemaattisesti vihapuherikosten tutkintaa, koska vihapuherikollisuus on ratkaiseva osa heidän poliittista strategiaansa.

Tätä linjaa vetävät muuten varsin pitkälle myös poliisit ja syyttäjät: 90 prosenttia vihapuherikoksista tehdyistä rikosilmoituksista jätetään kokonaan tutkimatta. Tosin se ei välttämättä johdu persujen paineesta, enemmän epäilen virkavallan omaa poliittista laskelmointia ja vallankäyttöä. 4)

Persut korostavat absoluuttista sananvapautta. Persut jakavat iskulausetta ”sananvapaus joko on tai ei ole”.

Persut siteeraavat mielellään valistusfilosofi Voltairen piikkiin pantua ajatusta: ”En ole kanssasi samaa mieltä, mutta puolustan kuolemaani asti oikeuttasi olla väärässä”. Kauniilla lausumalla he tarkoittavat kuitenkin vain itseään. Vai tunteeko kukaan tapausta, jossa persu olisi puolustanut ”vihervasemmistolaisen” oikeutta sananvapauteen? Tuskin, sen sijaan persuilta ja heidän tukijärjestöiltään, kuten Suomen Sisulta löytyy loputtomasti linjauksia ja uhkailuja, kuinka liberaalit pannaan hiljaisiksi, kunhan…

Niinpä myös suuruhriutuja Maria Asunta, joka työkseen haukkua räksyttää ”vääräoppisia”, ilmoittaa poliisille olevan rikos kyseenalaistaa hänen tekstinsä. Ja persujen kunniaa loukkaavat kirjoitukset, ne kyllä pitää poliisin tutkia.

Tätä persut meille suunnittelevat

Maria Asunnan ja yleisemmin persujen moraali ja sananvapauskäsitys tiivistyy tapauksessa Junes Lokka. Oululainen joutomies ja kaupunginvaltuutettu, joka päätoimenaan herjaa, parjaa ja mustamaalaa ihmisiä. Kulkee heidän perässään rakkina räkyttämässä, tunkeutuu reuhaamaan heidän tilaisuuksiinsa.

Toimittaja Johanna Vehkoo kirjoitti syksyllä 2016 Facebook-kavereilleen, siis pienessä, suljetussa fb-ryhmässään häntä häiriköinneistä natsipelleistä. Toinen heistä lappilainen fasisti Tuukka Kuru, toinen Junes Lokka.

Vehkoon kaveriksi oli luikerrellut myös Efialtes, Maria Asunta, joka vasikoi Vehkoon kirjoitukset Lokalle. Seurauksena viidettä vuotta jatkuva oikeusprosessi, nyt korkeimmassa oikeudessa.

Junes Lokka ei ole persupuolueen jäsen, mutta nimenomaan persut tukevat ja tarvitsevat häntä.

Lokka on persuille tärkeä, koska vihanlietsonta on persuille tärkeää. Se ei ole tärkeää kuka lietsoo, kunhan lietsoo oikeaan suuntaan ja pilaa yhteiskunnan ilmatilaa. Persuille on itse asiassa kätevää, ettei Lokka ole heidän jäsenensä. Kun Lokan puheet ja puuhat karkaavat aivan järjen ulottumattomiin, he muistuttavat ettei Lokka ole persu - samalla kun keräävät Lokan vihanlietsonnan myrkylliset hedelmät.

Siksi persusatraapit, kärjessä Jussi Halla-aho ja mep Laura Huhtasaari kiittävät ja ylistävät Lokan työkseen tekemää vihanlietsontaa, ja Maria Asunta toimii tulenjohtajana Lokalle.

Persujen mielestä on oikein ja ihailtavaa, kun Lokka nimittelee ihmisiä huoriksi, mielisairaiksi, toivoo heitä joukkoraiskausten uhreiksi ja heidän pikaista uuniin laittoa. Mutta auta armias, jos joku nimittää tätä törkyturpaa rasistiksi ja natsipelleksi – silloin persut hyökkäävät. Lokan mollaaminen – se on persuille rikos ja tuomittavaa vihapuhetta.

Tämä on se tulevaisuus, tämä on se ”sananvapaus”, jota persut meille suunnittelevat.

LÄHTEITÄ JA LISÄTIETOJA:

1) Sisä-Suomen poliisilaitos päätös 15.3.2021, 5680/S/1682/21
2) Suomen Uutiset 31.3.2020
3) Iltalehti 23.1.2020
4) https://voima.fi/artikkeli/2020/vain-6-vihapuherikosilmoituksista-johtaa...