Ministeri Olli Rehn, te valehtelette

Ministeri Olli Rehn ei ole uskottava väittäessään, ettei painostanut Fortumia. Korkealla todennäköisyydellä ministeri Rehn valehtelee.

 

 

Syksyllä 2014 valtioenemmistöinen Fortum Oyj pelasti Fennovoiman, koska venäläiset energiayhtiöt suostuivat luovuttamaan Fortumille keskeisen osan Karjalan vesivoimasta. Kisassa ydinvoimaluvasta yksityinen Fennovoima oli lyönyt Fortumin kanveesiin, mutta nyt näytti siltä, jotta Fortum nousee takaisin kehään kainalossaan valtava tukku tuiki tärkeää säätövoimaa. Karjalan vesivoimaa. Vesivoiman vuoksi Fortumin osallisuus näytti järjelliseltä. Eikä vain järjelliseltä, Fortumin sopimusta pidettiin yleisesti aivan erinomaisena. Superlottopottina.

Karjalan vesivoiman siirto Fortumille ei koskaan toteutunut.

Silti Fortum lähtee nyt Fennovoiman rahoittajaksi. Ilman Karjalan vesivoimaa. Ilman havaittavaa hyötyä.

Elinkeinoministeri Olli Rehn kävi Moskovassa edistämässä Fennovoiman etuja. Fennovoiman etuja ajettiin, Fortumin (= meidän omistajien) eduista herra Rehn ei ilmeisesti piitannut vähääkään.

Fortum ilmoitti tänään tulevansa mukaan rampaan Fennovoimaan. Aiemmin suunniteltua pienemmällä osuudella, mutta sen verran jotta kansallinen omistajuusehto toteutuu,

Kuuntelin Ylen kl0 15 radiouutisia (4.8.2015), jossa Rehn väitti Fortumin tehneen päätöksensä itsenäisesti, ilman painostusta.

Väitän, että Olli Rehn valehtelee.

Ilman idän vesivoimaa Fortumilla ei ole intressiä pelastaa projektia nimeltä Fennovoima. Fennovoiman nollapiste oli tarjota omistajaksi kroatialaista kioskia, jonka omistavat venäläiset. Täysin harkitusti Fennovoima yritti pettää Suomen valtiota. Fennovoima teki siis petoksen, tai ainakin yritti sitä, ja petoksessa myös yritys on rangaistavaa. Ydinvoimala on niin vakava asia, ettei mitään epärehellisyyttä voida katsoen läpi sormien. Olli Rehn katsoo.

Ministeri Olli Rehn ei ryhtynyt Fennovoiman petoksen vuoksi oikeustoimiin. Hän matkusti Moskovaan lirkuttelemaan Fennovoiman puolesta.

Viimeisenä mahdollisena päivänä Fortum ilmoitti osallistuvansa Fennovoiman Hanhikivi-projektiin nollaehdoilla. Ilman Karjalan vesivoimaa. Olli Rehn väittää ettei painostanut Fortumia.

Väitän, että Olli Rehn valehtelee.

Fortumilla ei ole liiketaloudellista intressiä osallistua Fennovoiman hankkeeseen. Fortumin Loviisan ydinmiilujen elinkaari lähestyy loppuaan. Fortum haki lupaa niiden korvaajalle. Se evättiin, koska aivan ilmeisistä ideologisista (= poliittisista) syistä lupa haluttiin antaa yksityisen pääoman Fennovoimalle.

Kuten maan tapa on, kun yksityisen pääoman projekti menee kiville, valtio tai valtion omistamat yhtiöt pannaan maksamaan laulujen lunnaat.

Eduskuntavaaliehdokkaana Olli Rehn vastusti Fennovoiman suhmurointeja. Ministerinä hän toteuttaa ne. Mikä on se uskottava, puolueeton taho joka tutkii mikä on Olli Rehnin ja/tai puolueensa Fennovoima-junttauksesta saama taloudellinen hyöty?

 

Huomautus

 En ole ydinvoiman fundamentaalinen vastustaja. Pidän ihmiskunnan tärkeimpänä uhkana itse aiheuttamaamme ilmastonmuutosta. Pidän mahdollisena, että sen torjumiseksi on välttämätöntä turvautua ydinvoimaan, vaikkei sen rakentaminen olekaan viime aikoina kovin kannattavalta vaikuttanut. Sitä ei kuitenkaan voida uskoa Fennovoiman kaltaisten spekulanttien käsiin.

 LÄHTEITÄ JA LISÄTIETOJA:

 http://yle.fi/uutiset/fortum_osallistuu_fennovoima-hankkeeseen/8203845