Rikolliset johtavat poliisia

Suomen suurin maakuntalehti Helsingin Sanomat on vihdoin havainnut asian, josta olen kirjoittanut vuosia: on poliisin poliittinen valinta jättää kansalaisten tekemät rikosilmoitukset tutkimatta.

Lehti on saanut käsiinsä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen sisäisen määräyksen, jonka mukaan ”Tutkinnanjohtajien vastuulla on, että jutut jäävät pääsääntöisesti esikäsittelyyn”. 1)

”Linjauksen antoi rikosylikomisario Timo Nyyssönen”, kirjoittaa HS.
Nyyssönen on tuttu rosvo. Minulla on erittäin henkilökohtainen muisto Nyyssösen rikosuralta.

Vuonna 2002 Metsähallituksen tiedottaja Kristiina Vuopala lähestyi suurinta asiakastani hartaalla vetoomuksella, että tämä katkaisisi asiakassuhteen.

Vuopala valehteli kuin humalainen hevoskauppias, joka hän lähinnä onkin. Jätin Vuopasta rikosilmoituksen. Vantaalle, koska MH:n pääkonttori on Vantaalla, ja Vuopala teki rosvontyönsä pääkonttorin alaisuudessa.
Vuopalan rikosten tutkinnan esti rikoskomisario Timo Nyyssönen väittäen ”Kaikki Vuopalan väitteet ovat totta”.
Mikään Vuopalan väitteistä ei ollut totta, joten sijoitin Nyyssösen mappiin ”Rosvojeparit”, eikä sijoitustaan ole tarvinnut muuttaa.

Molemmat rikolliset, Vuopala ja Nyyssönen jatkavat viroissaan, sillä sekä poliisissa että Metsähallituksessa on rajaton tarve patologisille valehtelijoille.

HS:n artikkelissa Itä-Uudenmaan niin sanotun poliisin apulaispäällikkö Aki Karvonen puolustelee Nyyssös-linjaa resurssipulalla: ”poliisi toimii niillä resursseilla, jotka päättäjät sille antavat”.

Karvonen valehtelee, mikä onkin poliisin ensireaktio kaikkeen.

Olen luvuttomat kerrat osoittanut, mm. Voiman artikkelissa 1/2018, että kansalaisten tekemien rikosilmoitusten pääsy esitutkintaan romahti jo sinällään törkeän alhaisesta 30 prosentista nykyiseen 20 prosenttiin vuonna 2010. 2)
Poliisien määrä oli tuolloin suurin kautta aikain. Sen jälkeen poliiseja on vähennetty noin 10 prosentilla, pääosin vähennys on tehty Juha Sipilän liikemieshallituksen toimesta.

Siis: ensin lopetettiin kansalaisten rikosilmoitusten tutkinta,
vasta sitten vähennettiin poliisien määrää.

Poliisilla on tosiasiassa rajattomat resurssit.

Minä olen ollut 16 vuotta, ilman päivänkään taukoa esitutkinnassa, syyteharkinnassa tai jossain poliisin matkaansaattamassa oikeusprosessissa. Aina, kun joku kylähullu tai -rosvo väittää minun loukanneen ”kunniaansa”, poliisilla on rannattomat resurssit ”tutkia”.

Rosvojeparit ovat hävinneet 16 vuoden aikana jokaisen erän, heitä ei ole pelastanut edes ”todisteiden” väärentäminen, mutta mitäpä rosvot mokomasta välittäisivät. 3)

He nostavat saman, kohtalaisen korkean kuukausipalkkansa ihan riippumatta siitä, selvittävätkö he rikoksia vai lavastavatko he niitä.

LÄHTEITÄ JA LISÄTIETOJA:

1) https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005949603.html?fbclid=IwAR1vOnUEsmkkc...

2) http://voima.fi/artikkeli/2018/oikeuslaitos-avasi-portit-vihapuheelle/

3) http://www.mikkoniskasaari.fi/node/263